Oorzaak explosie en identiteit slachtoffer treinexplosie nog niet bekend

Oorzaak explosie en identiteit slachtoffer treinexplosie nog niet bekend

NIJMEGEN – De ontploffing zondagochtend in een oude trein op het rangeerterrein bij station Nijmegen, waarbij één dode viel, heeft mogelijk te maken met zelfdoding. Dat zegt maandagochtend een woordvoerster van de Nijmeegse politie. ProRail wil momenteel nog geen commentaar leveren en verwijst naar de politie.

Over de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden rondom de ontploffing kan de politie nog niets zeggen. Of het slachtoffer bijvoorbeeld een dakloze is of een NS-medewerker wordt misschien later vandaag door de politie bekendgemaakt. Hoe laat de politie met een update over de ontploffing komt, is onbekend.

Dan wordt mogelijk ook duidelijk wat precies de ontploffing heeft veroorzaakt. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf, of betrokkenheid van andere personen.

Onderzoek

De heftige ontploffing in een lege passagierstrein op het rangeerterrein op het Ridderspoor werd rond 9.45 uur gemeld bij de hulpdiensten. Uit voorzorg hebben die vervolgens een groot gebied afgezet, waarna men is begonnen met het forensisch onderzoek.

Door de ontploffing is het interieur van de treinwagon compleet vernield en zijn stukken van de trein naar alle kanten weggeslingerd in de omgeving. Zo werd onder meer het houten balkon van een omwonende ernstig beschadigd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}