Op zoek naar Vikingbloed in Nijmegen

Op zoek naar Vikingbloed in Nijmegen

NIJMEGEN – Op het station in Nijmegen vond een grootschalig DNA-onderzoek plaats. Passanten konden vrijwillig meedoen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, in de hoop restanten van Viking-DNA te ontdekken.

De studenten zullen volgens de AYW methode gaan testen. Dit is volgens de studenten een snelle manier om DNA te testen. Voor de deelnemers van het onderzoek is er ook nog iets leuks te verdienen: de deelnemers die positief testen op Viking-DNA, zullen een gratis kaartje voor de Strong Viking Run krijgen. Zo kunnen de échte Vikings hun ware aard tonen en hun aangeboren talenten op de proef stellen. De strong Viking Run Mud Editiopn wordt gehouden op 7 en 8 april 2018 in de Berendonck.

Nageslacht in Nijmegen

In het jaar 880 trokken Vikings al plunderend langs de Noordzee en Rijn Nederland in. Ze overwinterden in de Palts gebouwen op het Nijmeegse Valkhof. Toen ze in 881 weer vertrokken lieten ze naar alle waarschijnlijkheid nageslacht na in de regio. Dit onderzoek werd uitgevoerd om uit te zoeken in welke mate er nu nog Viking-nageslacht is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}