Open dag BCTN: op weg naar duurzame terminal

Open dag BCTN: op weg naar duurzame terminal

NIJMEGEN – De containerterminal van BCTN bezoeken, dat kon 17 september in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. “Veel mensen weten niet eens dat hier een terminal ligt,” aldus Joop Mijland, directeur van BCTN.

Bezoekers konden een kijkje nemen op het terrein van BCTN. Het bedrijf draagt bij aan het containertransport. Twee kranen tillen containers van schepen die in de Waal liggen op. De containers worden daarna opgelagen op de terminal of verder vervoerd met vrachtwagen. Voor deze open dag reed er speciaal een treintje tussen de containers door, over de opslagplaats heen. 

Tekst gaat verder onder de video.

Den Bosch

Op deze open dag was ook te zien hoe BCTN duurzamer wil worden. Het doel is namelijk om even duurzaam te worden als de locatie in Den Bosch, maar daar moet nog wel wat voor gebeuren. De komende jaren wordt er gewerkt aan twee schepen die hybride gaan varen en ook wil het bedrijf het vrachtvervoer duurzamer laten rijden.

Doel

Momenteel zijn de twee kranen elektrisch aangedreven, maar Nijland wil dat er meer apparatuur elektrisch wordt aangedreven. Nijland hoopt dat de terminal over een jaar of vijf duurzaam is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}