Open dag duurzame en diervriendelijke varkensstal in Horssen

Open dag duurzame en diervriendelijke varkensstal in Horssen

HORSSEN – In Horssen is er op zaterdag 23 november een open dag bij een gloednieuwe duurzame en diervriendelijke varkensstal. Volgens de familie Boekhorst gaat het om “een slimme stal met extra veel licht, lucht, ruimte en speelgoed voor de dieren”.

De nieuwe vleesvarkensstal komt in de plaats van enkele oude stallen in de regio. Tijdens de open dag wil de familie Boekhorst laten zien hoe de varkens in deze stal gaan leven en welke investeringen men heeft gedaan om de omgeving zo min mogelijk tot last te zijn.

Betere gezondheid en welzijn varkens

De nieuwe stal voldoet volgens de familie aan de allernieuwste eisen wat betreft de maatlat duurzame veehouderij. Naast lagere milieubelasting zorgt de stal voor een betere gezondheid en welzijn voor de varkens.

Bezoekers van de stal zal het meteen opvallen hoe hoog en licht de stal is. De grote lichtstraal in de gevel zorgt daarvoor. Zo krijgen de dieren een natuurlijk dag- en nachtritme en is de stal prettig om in te werken voor de boer en zijn medewerkers. Verder wordt door een computergestuurd klimaatsysteem veel gezonde frisse lucht de stal in gebracht, aldus de familie Boekhorst.

De open dag aan de Langesteeg 4 in Horssen duurt op zaterdag 23 november van 13.00 tot 17.00 uur. Vanwege de hygiëne-eisen zijn er dan nog geen varkens aanwezig.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}