Opknappen van station Nijmegen kost 116 miljoen

Opknappen van station Nijmegen kost 116 miljoen

NIJMEGEN – De herontwikkeling van het Nijmeegse stationsgebied gaat maximaal 116 miljoen euro kosten. Dat bedrag wordt voor ongeveer de helft betaald door het Rijk, de andere helft komt van de provincie, de gemeente Nijmegen en de NS.

Dat staat in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Eerder werd nog uitgegaan van 112 miljoen euro.

Het nieuwe station moet meer reizigers kunnen opvangen, en in het nieuwe stationsgebied gaan zo’n 2000 nieuwe woningen worden gebouwd. Ook komt er een nieuwe ondergrondse fietsenstalling en worden er nieuwe fietsverbindingen aangelegd.

Gezamenlijke aanpak

Om de overlast voor reizigers en de omgeving zoveel mogelijk te beperken, worden het station en de stationsomgeving tegelijkertijd aangepakt.

Wethouder Harriët Tiemens is blij met de gezamenlijke aanpak: "Fantastisch dat we nu snel verder kunnen om van het station en de omgeving een prachtige plek te maken. Dat is van groot belang voor onze stad en de regio. Als groeistad gaan we nu samen met onze partners dit gebied optimaal inrichten voor reizen, wonen, werken, winkelen en recreëren."

Via onze mediapartner Omroep Gelderland, geschreven door Eva van den Berg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}