Oppositie in Druten weerspreekt opnieuw wethouder Springveld

Oppositie in Druten weerspreekt opnieuw wethouder Springveld

DRUTEN – Fractieleider Haci Aslan van de partij Welzijn Druten blijft erbij dat Druten flink wat industriegrond moet schrappen van bedrijventerrein Westerhout-Zuid. Als dat inderdaad gebeurt dan zijn daar ”miljoenen mee gemoeid”, zo stelt Aslan, een van de oppositieleiders in de gemeenteraad.

Hij zei dit woensdagmiddag in het radioprogramma On DeMandt van RN7, de streekomroep. Aslan zegt zich te baseren op zeer recente informatie vanuit de provincie.

In de radio-uitzending zei de fractieleider van Welzijn Druten ook dat het college plotseling alles met betrekking tot Westerhout-Zuid wegzet onder het mom van geheimhouding. “Wij hebben geen duidelijke antwoorden gekregen op onze schriftelijke raadsvragen,” zo zei Aslan.

Wethouder blijft bij standpunt

Wethouder André Springveld houdt op zijn beurt vol dat hij in oktober weliswaar voor zijn beurt heeft gesproken, maar dat die informatie wel degelijk klopt. Hij zei toen dat de gemeente geen financiële risico’s loopt met betrekking tot bedrijventerrein Westerhout-Zuid.

Dinsdag werd bekend dat de provincie op woensdag 23 januari precies bekendmaakt welke grond op industrieterreinen in de regio Arnhem-Nijmegen in de toekomst moet worden geschrapt als bedrijventerrein. Als dergelijke grond weer wordt afgeboekt tot gewone landbouwgrond, dan zijn die terreinen veel minder geld waard.

Op 23 januari wordt waarschijnlijk veel duidelijk

Druten heeft in ieder geval tot 2020 de tijd om alsnog bedrijfskavels op Westerhout-Zuid te verkopen. De afgelopen drie jaar is dat weliswaar niet gelukt, maar volgens wethouder Springveld is er echt wel interesse voor bedrijventerrein Westerhout-Zuid.

Op 23 januari wordt duidelijk wie er gelijk heeft: wethouder André Springveld, of oppositieleider Haci Aslan.

 

Lees ook: PROVINCIE ZEGT 23 JANUARI WELKE BEDRIJVENTERREINEN MOETEN INKRIMPEN

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}