Oproep Dar: Plastic bekers massaal en netjes inzamelen

Oproep Dar: Plastic bekers massaal en netjes inzamelen

NIJMEGEN – De afvalophaaldienst Dar en de organisatie van de Vierdaagsefeesten maken het wandelevenement elk jaar duurzamer. Het einddoel is om in het jaar 2025 volledig duurzaam en schoon te zijn.

Dar blijft benadrukken dat afval geen afval is, maar grondstof als het goed wordt gescheiden. Die grondstof kan worden gebruikt om weer nieuwe producten te maken.

Plastic bekers apart inzamelen

Op sommige locaties staan afvaleilanden voor gescheiden inzameling van plastic bekers en restafval. De Dar brengt deze plastic bekers direct, zonder te sorteren, naar een verwerker die de bekers met hoge kwaliteit kan recyclen. Daarom roept de Dar bezoekers op zoveel mogelijk plastic bekers apart in te zamelen op de plekken waar dat kan.

De Dar wijst er op dat vertrapte plastic bekers en flesjes niet goed meer kunnen worden gerecycled. Hoe viezer de bekers zijn, hoe minder goed het recyclen gaat, zo stelt de Dar.

Frisse binnenstad

De Vierdaagseweek is altijd weer een uitdaging voor de medewerkers van de Dar. Gemiddeld zamelt de Dar in de Vierdaagseweek in totaal 400 ton afval in.

Alleen al na de intocht vrijdag op de Via Gladiola (St. Annastraat) moet de Dar 27 ton aan afval verwerken. Meteen na de intocht beginnen de medewerkers van de Dar vrijdagmiddag om vijf uur met de grote schoonmaak op de Via Gladiola.    

Dagelijks is ruim 60 man personeel van de Dar in de weer om te zorgen voor een frisse binnenstad. Daarbij worden 50 voertuigen ingezet, variërend van grote inzamelwagens tot kleine veegmachines.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}