Oud-gemeenteraadslid Michel Hulskorte (82) overleden

Oud-gemeenteraadslid Michel Hulskorte (82) overleden

NIJMEGEN – Oud-fractievoorzitter van de Nijmeegse Verenigde Seniorenpartij (VSP) Michel Hulskorte is dinsdag overleden. Dat heeft zijn oud-fractiegenoot Hans van Deurzen laten weten. Hulskorte was in totaal 20 jaar raadslid in Nijmegen.

Hulskorte was in de jaren 70 betrokken bij het CDA, maar na zijn pensioen voelde hij de behoefte opnieuw politiek actief te worden, in het bijzonder voor de ouderen in Nijmegen. Daartoe richtte hij de VSP op, waar hij al die tijd fractievoorzitter van was. Hulskorte was voor zijn pensioen werkzaam bij warenhuis V&D in zowel Arnhem als Nijmegen.

Wethouder

Na het aftreden van PvdA-wethouder Turgay Tankir mocht de VSP een wethouder leveren in de coalitie met GroenLinks, SP en Stadspartij DNF. Jan Zoetelief nam namens de VSP plaats in het college. In 2017 lag Hulskorte nog even onder vuur toen al zijn fractievolgers opstapten, na een conflict. Hem werd een dictatoriale stijl van leidinggeven verweten.

Koninklijke onderscheiding

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kreeg Hulskorte bij zijn afscheid in de raad uit handen van burgemeester Bruls een koninklijke onderscheiding. Zijn partij VSP ging op in de ouderenpartij 50+. Hulskorte is 82 jaar geworden.

In april 2018 maakte RN7 onderstaand interview met Michel Hulskorte, kort na zijn afscheid. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}