Oud-politicus en NEC-voorzitter Henk Bergamin (83) overleden

Oud-politicus en NEC-voorzitter Henk Bergamin (83) overleden

NIJMEGEN – Oud-politicus en voormalig voorzitter van NEC Henk Bergamin is donderdagavond overleden. Bergamin was onder meer wethouder in Nijmegen en burgemeester van Bemmel en de latere fusiegemeente Lingewaard. Bergamin overleed in Nijmegen, in bijzijn van zijn familie.

Wethouder en burgemeester

Henk Bergamin was vanaf 1970 wethouder van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Nijmegen, namens de KVP en later namens het CDA. In 1976 ging Bergamin aan de slag als gedeputeerde van de provincie Gelderland. Daar kreeg hij onder meer stadsvernieuwing en volkshuisvesting in zijn portefeuille. 

NEC

Ook binnen NEC was Bergamin actief. Nadat in 1980 een bestuurlijke crisis binnen NEC plaatsvond, werd Bergamin naar voren geschoven en benoemd tot voorzitter van de club. In 1987 nam hij afscheid en werd hij opgevolgd door de in 2017 overleden Henk van de Water. 

In 1985 werd Bergamin benoemd tot burgemeester van Bemmel en bleef aan het hoofd van die gemeente, tot na de gemeentelijke herindeling die leidde tot de fusiegemeente Lingewaard. Na zijn ambtstermijn was hij tot 2013 voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging.

Henk Bergamin is 83 jaar geworden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}