Oud PVV-lid Bulder staat zetel af: “Liever aan een andere partij gegeven”

Oud PVV-lid Bulder staat zetel af: “Liever aan een andere partij gegeven”

NIJMEGEN – Tineke Bulder, voorheen lid van Groep Poortinga heeft haar zetel af moeten geven aan de PVV. Na haar scheiding is Bulder verhuisd naar Zeeland en dus mag ze haar zetel niet behouden. “Ik vind het heel erg zuur,” zo zegt Bulder in het radioprogramma OnDemandt op RN7. Ze laat weten dat ze de zetel liever aan een andere partij had gegeven.

Conflict

De zetel krijgt de PVV, omdat Bulder voorheen van de partij lid was. Toen Bulder begin dit jaar in conflict raakte met Wilders, besloot zij zich aan te sluiten bij de politieke partij OPA in Nijmegen. Deze kreeg bij de verkiezingen uiteindelijk niet genoeg stemmen. Op provinciaal gebied zette Bulder zich in voor haar partij Groep Poortinga.

Nijmegen te links

“Nijmegen ga ik echt niet missen,” vertelt Bulder. Zolang Nijmegen een links bolwerk is, verandert er niks. Rechts wordt in Nijmegen amper gehoord,” aldus het oud PVV-lid. De discussie over de tekst ‘Refugees Welcome’ op de Waalbrug wordt volgens Bulder ook verkeerd gezien. “Ik heb me ook vaak aan die tekst gestoord. Tijdens die discussie wordt rechts als 'fout' weggezet, terwijl verdomme links met vijftig man bij die brug stond en daar heeft de handhaving niks aan gedaan.”

Toekomst

Bulder wil in Zeeland weer de politiek in gaan: “Ik bedrijf de politiek wél eerlijk en daar zou ik graag in Zeeland mee verder willen gaan."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}