Ouderen centrum Wijchen krijgen weer ontmoetingsplek

Ouderen centrum Wijchen krijgen weer ontmoetingsplek

WIJCHEN – De ouderen in het centrum van Wijchen krijgen in de herfst weer een ontmoetingscentrum. Dat wordt gevestigd in Villa Sterrenbosch aan de Kasteellaan. Het college van B&W heeft besloten om de Villa vanaf oktober twee jaar lang te huren.

Daar is een bedrag mee gemoeid van ruim 62.000 euro, waarmee officieel de gemeenteraad nog wel akkoord moet gaan.

Ontmoetingscentrum de Huttenkamp sloot in 2014, waarna de ouderen in het centrum van Wijchen vijf jaar lang verstoken zijn geweest van een ontmoetingsplek.

Pilotproject kleinschalig centrum

Volgens het college is Villa Sterrenbosch een uitermate geschikte locatie om te dienen als ontmoetingscentrum. Het gaat in eerste instantie om een pilotproject voor een kleinschalig ontmoetingscentrum voor een periode van twee jaar. Het college wil eerst bekijken in hoeverre er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van deze voorziening.

Zelfstandig wonende senioren

Het centrum wordt in principe volledig draaiende gehouden door vrijwilligers en richt zich op zelfstandig wonende senioren van 55 jaar en ouder uit de gemeente Wijchen.

Het is de bedoeling dat Villa Sterrenbosch op dinsdag, woensdag en donderdag geopend is. Als het ontmoetingscentrum duidelijk bij de senioren aanslaat, dan wordt er mogelijk uitgebreid met de maandag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}