Ouders kritischer over alcoholgebruik kind

Ouders kritischer over alcoholgebruik kind

REGIO – Ouders staan tegenwoordig kritischer ten aanzien van het toekomstig alcoholgebruik van hun kind, vergeleken met enkele jaren geleden. De GGD Gelderland-Zuid constateert dat de aangepaste leeftijdsnorm voor alcohol en de voorlichtingscampagnes hun vruchten lijken af te werpen.

In 2009 mocht nog meer dan de helft van de kinderen onder 18 jaar voor het eerst een glas alcohol drinken, nu is dat percentage gehalveerd (27 procent).

Derde kindermonitor

Dit blijkt uit de derde Kindermonitor, die de GGD uitvoerde in opdracht van de gemeenten in de regio. De eerdere onderzoeken vonden plaats in 2009 en 2013. In totaal deden 12.500 ouders mee aan het onderzoek. Het gaat om kinderen tussen 6 maanden en 12 jaar oud.

Genotsmiddelen tijdens zwangerschap

Uit de monitor blijkt verder dat minder moeders genotmiddelen gebruiken tijdens de zwangerschap. Ook roken de ouders minder in het bijzijn van hun kind.

De uitkomsten rond psychosociale gezondheid laten een iets ongunstiger beeld zien. Zo groeit het aantal kinderen dat worstelt met de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}