Overbetuwe doet mee met upgrade noordelijke Waaloever

Overbetuwe doet mee met upgrade noordelijke Waaloever

OVERBETUWE – De gemeente Overbetuwe neemt definitief deel aan het project “de Gastvrije Waaldijk” en reserveert daarvoor 125.000 euro. De gastvrije Waaldijk is een zogeheten masterplan voor de 80 km lange noordelijke oever van de Waal van Nijmegen tot aan Gorinchem.

Het waterschap Rivierenland werkt de komende jaren op meer locaties op de noordelijke oever aan dijkversterkingen om de dijk veiliger te maken. Dit wordt op een slimme manier gecombineerd met de aanleg van een veilige weg over de dijk en onder meer recreatieve voorzieningen.

Recreatieve aantrekkelijkheid

Zo komen er bijvoorbeeld bankjes op plekken met een mooi uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Ook worden er standplaatsen gecreëerd waar horeca zich zou kunnen vestigen. Daarnaast komen er paden om de uiterwaarden toegankelijk te maken voor recreanten.

Het moet een aantrekkelijke dijk worden waar wandelaars en fietsers het rivierlandschap op een prettige wijze kunnen ervaren. Het plan Gastvrije Waaldijk vergroot de landschappelijke, toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid van het rivierengebied, zo stelt de gemeente Overbetuwe. Ook biedt het plan ruimte voor nieuwe economische impulsen en sluit het aan op de gemeentelijke ambities.

80 km lang traject

De diverse gemeenten op het 80 km lange traject moeten de marketing en promotie van het rivierlandschap en het reguliere beheer en onderhoud van de recreatieve voorzieningen bekostigen. Dat wordt onderdeel van de intentieovereenkomst Gastvrije Waaldijk, dat enkele gemeenten (waaronder Overbetuwe) gaan ondertekenen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}