Overbetuwe gaat boeren en tuinders volop ondersteunen

Overbetuwe gaat boeren en tuinders volop ondersteunen

OVERBETUWE – De gemeente Overbetuwe wil haar boeren en tuinders in de toekomst beter gaan ondersteunen. Daarom wordt er een onafhankelijk ondersteunings- en adviesprogramma voor de agrarische sector opgestart. Dat meldt de Kadernota 2020, waarin de lijnen van het toekomstige beleid van de gemeente Overbetuwe wordt uitgestippeld.

Volgens de gemeente staan veel boerenbedrijven onder druk. Het rendement loopt terug en de regels vanuit de overheid veranderen voortdurend.

Agrariërs moeten investeren in duurzaamheid en worden geconfronteerd met de asbestproblematiek. Diverse ondernemers twijfelen dan ook aan hun toekomst. De gemeente Overbetuwe wil met name de ondernemers die onder druk staan beter gaan faciliteren.

Training en coaching agrarische sector

Het ondersteuningstraject begint met het inwinnen van informatie bij de betreffende ondernemers. Afhankelijk van wat daar uit komt, presenteert de gemeente vervolgstappen.

Zo is de gemeente bereid om eventueel beleidswijzigingen door te voeren. Ook denkt men aan samenwerkingstrajecten tussen de gemeente en de agrarische sector. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van trainingen en coaching voor de agrarische sector.

Startende ondernemers stimuleren

In de Kadernota 2020 staat ook dat de gemeente een sterk vestigingsklimaat ambieert voor alle economische sectoren, zoals onder meer detailhandel en industrie.

Volgens de gemeente staat Overbetuwe “al jarenlang bekend als een ondernemersvriendelijke gemeente.” Overbetuwe wil dit de komende jaren verder versterken, zodat de ondernemers zich optimaal kunnen richten op hun ondernemerschap.  

De gemeente zegt maximaal te gaan inzetten op lokaal ondernemerschap en het stimuleren van startende ondernemers. Daarnaast wil Overbetuwe met de omliggende gemeenten gezamenlijk de regio gaan promoten. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}