Overleg over oost-west verbindingen tussen Overbetuwe en Lingewaard

Overleg over oost-west verbindingen tussen Overbetuwe en Lingewaard

OVERBETUWE – De gemeente Overbetuwe is in gesprek met de provincie en omliggende gemeenten over mogelijke verbeteringen van de oost-west verbindingen tussen Lingewaard en Overbetuwe. Een belangrijke rol hierin speelt de A325 met de dwarsverbindingen/viaducten.

Dat antwoordt het college van B&W van Overbetuwe op raadsvragen van D66 en de partij Burgerbelangen Overbetuwe (BOB). Het college benadrukt dat de provincie als wegbeheerder verantwoordelijk is voor deze infrastructuur.

Verkenning toekomstige verkeersbehoefte Pleyroute

“De provincie heeft aangegeven dat ze groot onderhoud willen gaan uitvoeren aan deze viaducten. Tevens zijn ze gestart met een verkenning naar de toekomstige verkeersbehoefte van de gehele A325/N325 (Pleyroute). We worden als gemeente betrokken bij deze ontwikkelingen,” zo zegt het college in de antwoorden op de vragen van BOB en D66.

De gesprekken met de provincie hebben volgens het college eerder geleid tot een voorstel voor de opwaardering van het viaduct Bemmelsweg. Het idee is om een fietsviaduct naast het huidige viaduct te realiseren. De provincie heeft hiervoor een financiële bijdrage toegezegd, aldus het college.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}