Oversier: "NEC komend seizoen geen titelkandidaat"

Oversier: "NEC komend seizoen geen titelkandidaat"

NIJMEGEN – Remco Oversier heeft na zijn teleurstellende eerste seizoen bij NEC drukke weken voor de boeg bij de Nijmeegse club, waarin hij onder andere een nieuwe trainer moet vinden en heel veel spelers moet aantrekken.

De technisch directeur zet graag een streep onder het afgelopen seizoen, maar niet voordat ForzaNEC met hem terugblikt. Daarnaast gaat Oversier in op de profielschets van de nieuwe trainer, zijn verwachtingen voor komend seizoen en zijn eigen positie.

Tekst gaat verder onder de video.

Trainer

Het is een week geleden dat NEC afscheid nam van trainer Pepijn Lijnders. 'In goed overleg', zoals dat zo mooi heet. "We hebben in de week na de duels met FC Emmen teruggekeken op het seizoen en alles geëvalueerd, in alle lagen", begint Oversier. "Dat waren best pittige gesprekken, met spelers, staf en als laatste de trainer. De vraag was of we samen, dus Pepijn en de club, het idee hadden dat we het komend seizoen zouden gaan rechttrekken. Als je dan merkt dat de verwachtingen voor het nieuwe seizoen niet op een lijn liggen, dan moet je samen deze keuze maken. Bij twijfel moet je niet oversteken, zal ik maar zeggen."

Oversier vindt het te makkelijk om te zeggen dat NEC zonder trainerswissel wel was gepromoveerd. "Dat is veel te kortzichtig. Als je rationeel kijkt naar het begin van zowel Adrie als Pepijn hebben ze allebei negen punten uit hun eerste zes duels gehaald. Maar die vergelijking maakt men niet graag. Het heeft echt niet alleen aan de trainer gelegen. Toen Adrie begon was er ook veel onrust. Er moesten nog dingen gebeuren in de selectie terwijl het seizoen al ging beginnen. Daar hebben we onder geleden. Zo rond half september zag je het team stabieler worden, maar wedstrijden werden wel vaak beslist op individuele kwaliteit."

Toch koos Oversier ervoor om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. "We wilden in het spelbeeld toch een extra stap maken en Adrie ook weer in zijn kracht zetten als assistent. Na de wedstrijd tegen Jong AZ had ik een week om een trainer te vinden en om het plaatje van de zomer af te maken. Dat heb ik eerst met Adrie besproken, dat vond ik wel zo netjes. Hij pakte dat heel professioneel op. We hebben met meerdere kandidaten gesproken, ook met mensen die in de zomer ook al op het lijstje stonden. Pepijn is pas rond november op dat lijstje gekomen."

"We staan nog steeds achter de trainerswissel, het doel op dat moment was om door te bouwen in het proces waarin we zaten, dat was een bewuste en rationele keuze. De keuze welke we uiteindelijk gemaakt hebben is natuurlijk niet goed afgelopen, dat is zeer teleurstellend", vervolgt Oversier. "Het is te kortzichtig om te zeggen dat we kampioen waren geworden als we Adrie het seizoen hadden laten afmaken. Dat zullen we nooit weten."

Lees verder op ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}