Pandareservaat Ouwehands wint 'mooiste ter wereld'

Pandareservaat Ouwehands wint 'mooiste ter wereld'

RHENEN – Het pandareservaat van Nijmeegse miljardair Marcel Boekhoorn won maandag voor het tweede jaar op rij een trofee voor ‘Mooiste Pandareservaat ter Wereld’. Wereldwijd stemden pandaliefhebbers massaal op het traditioneel-Chinese verblijf, waar Boekhoorn 7 miljoen euro voor neerlegde.

De prijs werd uitgereikt in het restaurant van het zogenaamde ‘Pandasia’ in Ouwehands Dierenpark, waar directeur Robin de Lange de prijs enthousiast in ontvangst nam.

Winst

“Onvoorstelbaar hoe wereldwijd zo veel mensen voor ons reservaat stemden,” reageerde De Lange. Het gaat om 303.496 totaalstemmers die over vijftien verschillende categorieën hun mening lieten horen. Ondanks dat Ouwehands vorig jaar ook de prijs binnen wist te halen, hielden nieuwe verblijfplekken als het Finse ‘sneeuwreservaat’ de race spannend. Ook ontving Ouwehands de tweede prijs in de categorieën ‘mooiste panda-restaurant’ en ‘mooiste bijbehorende lichtshow’.

Tekst gaat verder onder de video.

Pandareservaat

Boekhoorn’s pandareservaat is het thuis van de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, die in 2017 vanuit China op Schiphol aankwamen. Onder andere het Nijmeegse bouwtechnisch ingenieursbureau Croes en Chinese bouwpartner CZICC zijn verantwoordelijk voor de bouw van het Pandasia. Met een omvang van circa 9.000 vierkante meter bestaat het gebouw uit twee verschillende delen, een voor het mannetje en een voor het vrouwtje. Het gebouw heeft authentiek gekleurde dakpannen die op traditioneel-Chinese wijze ontworpen zijn. De Chinese delegatie sprak bij een bezoek in januari 2017 al over ‘het mooiste pandaverblijf ter wereld'.

Awards

De Giant Global Panda Awards bestaan uit vijftien verschillende categorieën, waaronder ‘meest leerzame pandaomsluiting’, ‘favoriet panda-moment’ en ‘panda-persoonlijkheid van het jaar’. Vanuit alle hoeken van de wereld verzamelden panda-eigenaren om hun prijzen in ontvanst te nemen. Initiatiefnemer Jeroen Jacobs overhandigde de prijzen. “De leefbaarheidssituatie voor de panda’s zag er in de jaren tachtig erg slecht uit. Dit zijn mensen die dagelijks de handen uit de mouwen steken in het belang van de panda’s. Het is belangrijk dat wij deze mensen in het spotlicht zetten,” aldus Jacobs.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}