Passagiers opgevangen in stadhuis na aanvaring

Passagiers opgevangen in stadhuis na aanvaring

NIJMEGEN – Twee schepen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tond 3.40 uur met elkaar in botsing geraakt op de Waal bij Nijmegen. Het gaat om een passagiersschip en een vrachtschip. Na de botsing ontstond brand op het passagiersschip.

Op dat moment waren er ongeveer 240 mensen aanwezig op de boot. De brand was korte tijd zeer heftig, waardoor hulpdiensten snel opschaalden. Het vuur was daarna snel onder controle. Ondertussen kon worden begonnen met de evacuatie van passagiers. Een boot van Rijkswaterstaat en een brandweerboot zijn tegen het schip aan gaan liggen, om zo de passagiers van boord te kunnen halen. 

Tekst gaat verder onder de foto's en video.

Oorzaak

Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Rond 6.00 uur waren alle passagiers aan boord, en was alleen de bemanning nog aanwezig. Volgens de Veiligheidsregio is niemand gewond geraakt, mensen zijn wel erg geschrokken.

Treinverkeer

Bij de botsing tussen de schepen werd ook een pijler van de spoorbrug geraakt. Daardoor is er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Lent en Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}