Pepijn Lijnders (NEC): "Niet direct de beslissende pass willen geven"

Pepijn Lijnders (NEC): "Niet direct de beslissende pass willen geven"

NIJMEGEN – Pepijn Lijnders neemt het morgen met zijn mannen op tegen RKC Waalwijk, de nummer achttien van de Eerste Divisie. Na de tegenvallende resultaten de afgelopen weken is de hele club toe aan een overtuigende overwinning. 

“Tegen RKC willen we de dominante ploeg zijn,” laat de hoofdcoach weten. “We moeten niet direct de laatste, beslissende pass spelen, maar op zoek gaan naar een nóg betere situatie om die beslissende pass te spelen. Door middel van goed positiespel moeten we onze bepalende spelers vaker en makkelijker vrij kunnen spelen in de buurt van de goal. We willen goed zijn in balbezit en daar hebben we de afgelopen week goed aan kunnen werken.”

Geen makkelijke wedstrijd

De tegenstander is zoals gewoonlijk grondig geanalyseerd. "RKC heeft een hele specifieke manier van spelen waarbij zij heel kort op de bepalende spelers van de tegenstander zitten. Ook zijn zij niet heel lang geleden van trainer gewisseld. Het zal wederom geen makkelijke wedstrijd worden, maar we bereiden ons zo goed mogelijk voor en moeten proberen om ons eigen spel te blijven spelen."

Enorm gemotiveerd

"Iedereen maakt van de uitwedstrijden natuurlijk enigszins een ding en de groep is dan ook enorm gemotiveerd en gedreven om juist deze wedstrijd te winnen", doelt Lijnders op het feit dat alle vier de duels op vreemde bodem onder zijn leiding kansloos werden verloren. "We hebben een aantal uitwedstrijden gespeeld waarin we meer creëerden dan de tegenstander, maar waarin we twee kansen tegen krijgen die ook direct twee tegendoelpunten opleveren. Het is tijd om dat om te keren”, beseft ook de trainer.

Een rechtstreek verslag van de wedstrijd RKC–NEC is te horen in het RN7-radioprogramma RN7.

via mediaparnter ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}