Plan om afvalbakken weg te halen 'levert meer zwerfafval op'

Plan om afvalbakken weg te halen 'levert meer zwerfafval op'

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen is van plan om voor het nieuwe jaar duizend afvalbakken weg te halen. Op dit moment staan er in Nijmegen zo'n 2.150 afvalbakken. Volgens de gemeente zijn veel prullenbakken overbodig geworden of worden ze oneigenlijk gebruikt. In een Facebookbericht laat stadspartij VoorNijmegen.Nu weten dat ze het hier niet mee eens zijn.

Fractievoorzitter Paul Eigenhuijsen van VoorNijmegen.Nu denkt dat er nog meer rotzooi in de natuur komt als dit plan doorgaat: "Wij vinden dat afval thuis hoort in een afvalbak. Op het moment dat je vuilnisbakken weghaalt, dan is de kans groot dat mensen de rotzooi in de natuur gooien."

Tekst gaat verder onder de video.

Facebook

Maandagochtend plaatste VoorNijmegen.Nu een Facebookbericht waarin staat dat de partij het niet eens is met het plan van de gemeente om bijna de helft van de afvalbakken weg te halen. Daarop kwamen volgens Eigenhuijsen ontzettend veel reacties: "Dat zijn vooral mensen die het grotendeels met ons eens zijn. Die afvalbakken moet je gewoon niet weghalen", aldus de fractievoorzitter.

Definitieve beslissing

Op 23 oktober is er een inspraakavond, waarbij mensen kunnen vertellen of ze voor of tegen het plan van de gemeente zijn. Een definitief besluit zal op 15 november door de gemeenteraad worden genomen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}