Plannen voor nieuw dorpshart Heteren liggen op koers

Plannen voor nieuw dorpshart Heteren liggen op koers

HETEREN – De plannen voor een nieuw dorpshart voor Heteren liggen op koers. Naar verwachting wordt volgend voorjaar begonnen met de bouw van winkels, commerciële ruimten, eengezinswoningen en appartementen. Het is de bedoeling dat alles na de zomer van 2021 is opgeleverd.

Dat staat in een informatiememo van het college van B&W aan de gemeenteraad van Overbetuwe. Momenteel ligt er een voorlopig ontwerp van het centrumplan “Hart van Heteren” ter beoordeling bij de welstandscommissie van de gemeente.

Enkele commerciële units nog leeg

De bouwlocatie in Heteren wordt omringd door de Narcissenstraat, Flessenstraat, De Rauwendaal en Onze Lieve Vrouwestraat. De Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland (OHG) zegt maximaal 50 procent van het totale benodigde bedrag te kunnen investeren. Dat betekent volgens het college dat er nog andere investeerders, dan wel beleggers nodig zijn.

De huurders van de nieuwe winkels en commerciële ruimten aan het nieuwe dorpsplein van Heteren hebben inmiddels de huurovereenkomsten ondertekend. Met een aantal geïnteresseerde ondernemers worden nog gesprekken gevoerd over invulling van de laatste paar units die nog leeg staan.   

Volgende stap is omgevingsvergunning

Zodra de welstandscommissie heeft ingestemd met het voorlopig ontwerp, kan men verder met de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Het college hoopt nog voor het eind van het jaar alle plannen en tekeningen aan de inwoners van Heteren te kunnen presenteren. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}