Plaquette voor Nijmeegse genomineerden Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

Plaquette voor Nijmeegse genomineerden Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

NIJMEGEN – Club Vagebond, Stichting Present en Nijmegen Stad van Compassie ontvingen deze week een plaquette ter ere van hun nominatie voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Die nominatie verdienen zij met hun initiatieven voor de Stadswandeling, het project “Samen voor elkaar” en het Vrijwilligerscafé Nijmegen.

Namens de gemeente Nijmegen reikte Mirjam Kaptein (directeur Vrijwilligerscentrale) de plaquette uit aan afgevaardigden van de genomineerden, die tijdens de uitreiking hun initiatief konden toelichten.

Stemmen vanaf 18 februari

De Nationale Vrijwilligersprijzen (voorheen de Meer dan handen Vrijwilligersprijzen) is een initiatief van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Voor 18 februari worden 12 lokale initiatieven geselecteerd om mee te dingen naar de prijzen.

Van 18 februari tot en met 22 maart mogen alle Nederlanders stemmen op hun favoriete initiatief. Zij bepalen wie de Publieksprijs van 2.500 euro ontvangt.

“We doen het samen-festival”

De landelijke jury bepaalt welk initiatief de Nationale Vrijwilligersprijs, met een bedrag van 6.000 euro, in ontvangst mag nemen. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit op 28 maart, tijdens het “We doen het samen-festival” in Amersfoort.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}