Plastic Attack Day: klanten pakken boodschappen uit in supermarkt

Plastic Attack Day: klanten pakken boodschappen uit in supermarkt

NIJMEGEN – Om aandacht te vragen voor de manier waarop supermarkten hun waren verpakken, haalden klanten afgelopen zaterdag in een supermarkt aan de Sint-Jacobslaan hun boodschappen uit de plastic verpakking, na afgerekend te hebben.

De actievoerders haalden zelfs rozijnen uit hun verpakking om ze in meegebrachte potten te stoppen. Ook producten als olijfolie en kaas werden in een eigen glazen flessen en stoffen zakjes gedaan. Het verpakkingsmateriaal waar de producten in zaten toen ze aangeschaft waren werd in winkelwagentjes gedaan. Zo konden bezoekers zien hoeveel verpakkingsmateriaal er eigenlijk gebruikt wordt.

Tekst gaat verder onder de video.

World Cleanup Day

De actie stond in het teken van World Cleanup Day, een dag waarop mensen en organisaties zwerfafval opruimen en in kaart brengen. Het uitpakken van de producten moest supermarkten maar ook andere klanten bewust maken van de hoeveelheid plastic er gebruikt wordt voor het verpakken van producten. Volgens de Plastic Soup Foundation, de organisatoren van World Cleanup Day, gooit de gemiddelde persoon vijftig procent van het gebruikte plastic binnen 20 minuten weg. 

Acties

Over de hele wereld werden afgelopen zaterdag acties georganiseerd om zwerfafval op te ruimen. In deze regio werd bijvoorbeeld in Wijchen de Berendonck schoongemaakt. Ook in het Kronenburgerpark werd samengewerkt om een afvalvrij park te realiseren, zo organiseerde een voedselbezorgingsbedrijf een actie waarbij mensen korting zouden ontvangen op hun volgende bestelling als zij met een volle emmer afval het park uit kwamen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}