Plastival stuurt wegwerpplastic terug naar 'monsterproducenten'

Plastival stuurt wegwerpplastic terug naar 'monsterproducenten'

NIJMEGEN – Greenpeace organiseert een gratis, plasticvrij festival in Nijmegen. Op dit festival is er aandacht voor het hoge (wegwerp)plasticgebruik en -verspilling. Het programma bestaat uit verschillende muzikale acts, talks, workshops, een plasticvrije markt, lokaal gebrouwen drankjes en vegan foodtrucks. Het hoogtepunt is de “kick out” van het Plastic Monster.

Knutselmonstertjes

In aanloop naar en tijdens het Plastival kunnen mensen hun eigen plastic monstertjes maken. Deze kleine knutselwerkjes worden tijdens het festival samen met het grote Plastic Monster op het Greenpeace schip gezet. Om kwart over drie is de “kick out”, waarbij het schip vol plastic vertrekt naar één van de grootste levensmiddelenproducenten: Unilever in Zwitserland.

Van wetenschap tot praktijk

Verschillende sprekers zullen op het Plastival hun verhaal houden. Zo vertelt hoogleraar Pieter Leroy over hoe we kijken naar plastic als milieuprobleem, en stelt filosofe Elize de Mul de vraag hoe we omgaan met de vele dimensies en gezichten van plastic. De Fillipeinse manager van de Zero Waste Cities Project spreekt over de gevolgen van Westerse levensmiddelenbedrijven in haar land. Muziek wordt verzorgd door Das Sound Kollektiv, het Maarten Voortman Trio en vele andere bandjes.

Het Plastival is gratis en wordt gehouden op 24 maart van 12:00 tot 20:30 in Het Labyrinth aan de Waalkade in Nijmegen. Op Facebook staan er al meer dan tweeduizend mensen op ‘geïnteresseerd’.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}