Polderpop terug naar oude stek in Leuth

Polderpop terug naar oude stek in Leuth

LEUTH – Polderpop keert in augustus terug naar de plek waar het muziekfestival bijna 30 jaar geleden begon: het terrein bij De Vriendenkring op het Dorpsplein in Leuth. Twee maanden geleden kreeg de organisatie te horen dat een deel van het festivalterrein op Lieskes Wengs is verkocht en moest op zoek naar een andere locatie. 

Het plein bij De Vriendenkring heeft als voordeel dat faciliteiten als stroom aanwezig zijn. 

Overlast

Polderpop is in de afgelopen decennia vaak aan het rand van het dorp gehouden in verband met geluidsoverlast. Bang voor overlast voor omwonenden is organisator Erik Brugman niet. In een interview zei hij onlangs: "Gelukkig is er geluidstechnisch in de loop der tijd veel verbeterd. We kunnen het geluid nu veel gerichter sturen."

Met een festivalterrein bij De Vriendenkring keert Polderpop terug naar de plek waar het evenement begon. In 1990 werd daar de eerste editie gehouden toen het nabijgelegen jongerencentrum Kakatoe aan de buitenwereld wilde tonen wat er in dat honk muzikaal te beleven was. Polderpop verhuisde daarna regelmatig, onder meer naar het terrein van het voormalig zwembad Morgenbad. Het festival vindt dit jaar op 11 en 12 augustus plaats.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}