Politie geeft bewoners Dukenburg en Lindenholt uitleg WhatsApp buurtpreventie

Politie geeft bewoners Dukenburg en Lindenholt uitleg WhatsApp buurtpreventie

NIJMEGEN – Het politieteam Nijmegen-Zuid belegt binnenkort een informatieavond over nut en noodzaak en het gebruik van WhatsApp-groepen die zich bezighouden met buurtpreventie. Volgens de politie is hier redelijk veel animo voor.

Bewoners van Dukenburg en Lindenholt kunnen op vrijdag 10 augustus om 19.00 uur (vooraf aanmelden) op politiebureau Dukenburg uitleg krijgen over de opzet en het nut van een app-groep. Zij krijgen ook hulp bij het opzetten van een app voor buurtbewoners. Dan wordt ook duidelijk hoe bewoners via de app moeten communiceren en wanneer de politie wordt ingeschakeld als er onraad is bespeurd.

Lindenholt

Volgens de website wabp.nl zijn in de wijk Lindenholt diverse buurtapps in gebruik. Daarom is het volgens de politie handig als een beheerder van zo'n app op de smartphone zich aanmeldt bij WABP.

8450 groepen

Stichting WABP draagt zorg voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van de beheerders van een Alarm App groep, zo kunnen leden snel en eenvoudig in contact komen met een beheerder in hun buurt. Er zijn nu meer dan 8450 WhatsApp Buurtpreventie groepen in het land. Daarbij zijn zo'n 630.000 mensen aangesloten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}