Politie: verborgen camera sauna werkte nog tot donderdag 8 maart

Politie: verborgen camera sauna werkte nog tot donderdag 8 maart

De politie krijgt dagelijks nog veel telefoontjes en mailtjes binnen van bezorgde bezoekers van de sauna in Nederasselt waar vandaan naaktbeelden werden opgenomen en verspreid.  Alle te melden feiten zijn door de politie op een rij gezet op de website NEDERASSELT – politie.nl Er zijn op dit moment 16 aangiftes binnengekomen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving stond de verborgen camera die op vrijdag 9 maart werd aangetroffen niet meer aan. Het apparaat is wel tot en met donderdag 8 maart nog in werking geweest. In het totale complex zijn vier camera’s in beslag genomen. Eén daarvan bevond zich in de massageruimte.

Geen aanhoudingen

Er is nog niemand aangehouden en er zijn nog geen concrete verdachten. De eigenaar heeft in januari en in maart aangifte gedaan van hacking van zijn computersysteem. De politie en het OM houden bij hun onderzoek rekening met diverse scenario’s.

Meldpunt

Er vindt overleg plaats over het opnemen van aangiftes en meldingen. Er is een meldpunt ingericht zodat het onderzoeksteam een goed en volledig beeld kan krijgen van alle meldingen en aangiftes.
Het onderzoek van de politie richt zich op drie zaken: hacken, uploaden van het beeldmateriaal en het ophangen en inschakelen van verborgen camera’s. Ook wordt de rol van de sauna-eigenaar en de medewerkers onderzocht.

De politie weet nog niet hoeveel mensen er gefilmd zijn en in welke tijdsperiode de camera’s actief zijn geweest.  Ook is het niet bekend welke beelden er allemaal online hebben gestaan.

Ook in massageruimte

In het totale complex zijn vier camera’s in beslag genomen. Eén daarvan bevond zich in de massageruimte. Geen van de camera’s was op het moment van inbeslagname in werking, volgens de politie was één camera nog tot donderdag 8 maart actief.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}