Politie waarschuwt voor geraffineerde oplichting ouderen

Politie waarschuwt voor geraffineerde oplichting ouderen

NIJMEGEN – Politie Nijmegen heeft afgelopen weken diverse aangiften binnen gekregen over geraffineerde gevallen van oplichting van vooral ouderen. De oplichters onderschepten vermoedelijk bankafschriften (via de post) en namen telefonisch contact op met de eigenaren van de rekening.

Er werd gebeld met het verhaal dat ze van de bank waren en dat de genoemde rekening mogelijk doelwit was van oplichters. Door het onderscheppen van de afschriften konden ze veel kritische vragen van de slachtoffers beantwoorden. Na het vertrouwen gewonnen te hebben werd gevraagd het geld over te maken naar andere ‘veilige’ rekeningen. Ook werd er soms naar codes gevraagd.

Meerdere aangiftes

De politie heeft inmiddels meerdere aangiftes binnen met een soortgelijke werkwijze. De doelgroep bestaat voornamelijk uit ouderen. Zaak is dus dat deze mensen door anderen worden gewaarschuwd voor deze oplichters. 'De bank belt je nooit met de vraag om geld over te maken of om gegevens te delen!!', benadrukt de politie op Facebook. De zaken worden verder onderzocht.

Foto: Facebook Politie Nijmegen

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}