Politieke steun voor bevers

DRUTEN - Het Drutense college van B&W moet zijn zienswijze (bezwaarschift) tegen het besluit van Rijkswaterstaat, om acuut te stoppen met kappen en snoeien in uiterwaarden, intrekken. Dat zegt Sociaal Maas en Waal in raadsvragen aan het college.Het besluit van Rijkswaterstaat heeft te maken met het vermoeden dat er bevers zijn in de uiterwaarden tegenover drie woontorens op de Horst in Druten.

Uitzichtbelemmering
Bewoners daar zijn boos omdat grote wilgen hun uitzicht over de Waal belemmeren. Volgens het bestemmingsplan moet er vrij uitzicht zijn op de rivier en daarom dient het college een protest in tegen Rijkswaterstaat.

De Wet Natuurbescherming schrijft voor dat Rijkswaterstaat de habitat van de mogelijk aanwezige bevers moet verbeteren. Daarom is Rijkswaterstaat gestopt met het knotten van de wilgen.

Veiligheid dijken
Sociaal Maas en Waal steunt het beleid van Rijkswaterstaat. Het argument dat het uitzicht van een groep bewoners niet perfect is, vindt Sociaal Maas en Waal van ondergeschikt belang. De klagers houden links en rechts toch uitzicht op het water, aldus de partij.

Het college maakt zich zorgen dat het laten staan van bomen de afvoer van water belemmert en is bang dat de bevers de veiligheid van de dijken in gevaar brengen.

Via mediapartner RTV Totaal

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}