Pontjes Uit®waarde later in de vaart door coronacrisis

Pontjes Uit®waarde later in de vaart door coronacrisis

REGIO – Uit®waarde heeft besloten om de toeristische fiets- en voetveren in Rivierenland over de Waal, Maas, Lek, Neder-Rijn en Linge later in de vaart te nemen in verband met de voortdurende coronacrisis.

De geplande openingsdatum van 2 mei wordt daarom verschoven (onder voorbehoud) naar zaterdag 13 juni. Vanaf deze datum zou er dan dagelijks volgens het vaarschema worden gevaren.

Gezondheid schippers en kaartverkopers

Het besluit is volgens Uit®waarde genomen om de gezondheid van haar vrijwillige schippers en kaartverkopers te waarborgen. Op de voornamelijk kleine pontjes zijn er veel contactvlakken zoals de smalle loopbruggen naar de beide veerstoepen. Daarbij vindt het afrekenen niet altijd contactloos plaats waardoor de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht kan worden genomen.

Voetveren

Het gaat om de voetveren: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren, Heukelum-Galgenwaard en de Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

Meer informatie

Meer informatie over het in de vaart gaan en andere informatie over de pontjes staat op de website uiterwaarde.nl onder pontjes. De sociale mediakanalen zijn: facebook.com/Voetveer/
en twitter.com/voetveren

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}