Poolse oversteek wordt in Driel nog eens overgedaan

Poolse oversteek wordt in Driel nog eens overgedaan

DRIEL – Driel staat op zondag 22 september volledig in het teken van de Poolse inbreng bij de bevrijding van Nederland. Zo’n 75 jaar geleden lukte het 250 Poolse militairen om in het geheim de Rijn over te steken. Op 22 september wordt deze Poolse oversteek nog eens overgedaan.

Eind september 1944 waren liefst duizend Poolse militairen gestationeerd in het kleine dorp Driel. Een kwart van hen lukte het de Rijn over te steken, in een poging de ingesloten Britse militairen bij Arnhem te helpen.

Programma

Het programma in Driel begint zondagmiddag met een dropping in een weiland door Pathfinder Group UK. Er is ook muziek, foodtrucks, Static shows en een speelweide voor de jeugd. Rond 15.00 uur zal de 6e Airborne Brigade uit Polen, met ondersteuning van de 11e Luchtmobiele Brigade, zo’n 100 meter ten oosten van het Drielse veer de Rijn oversteken.

De hele dag is bedoeld om dankbaarheid te tonen voor de Poolse inzet tijdens de oorlog. Er worden militaire middelen gepresenteerd en er is onder meer een kampement met Poolse re-enactors.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}