Portaal pakt 79 woningen in westelijke benedenstad aan

Portaal pakt 79 woningen in westelijke benedenstad aan

NIJMEGEN – Bewoners van de Nijmeegse buurt ‘Waalkazerne’ kregen deze week bericht dat de renovatie in de westelijke benedenstad doorgaat. Een ruime bewonersmeerderheid van 79% stemde in met de renovatie door woningcorporatie Portaal.

Na de zomer worden de historische woningen tussen Waal en Lange Hezelstraat sterk verbeterd door aannemer De Variabele. Dit betekent ook dat de vele tocht- en koudeklachten dan opgelost zouden zijn en dat de huizen een stuk energiezuiniger worden. De werkzaamheden moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

Papengaskazerne

De Waalkazerne is een woonwijk midden in het oude centrum van Nijmegen. Het bestaat uit 79 beneden- en bovenwoningen uit 1924 en 1925. Daarmee behoort deze wijk, samen met het Willemskwartier, tot het oudste bezit van Portaal in Nijmegen. Aan de Oude Haven stond de Papengaskazerne, vanaf 1892 Waalkazerne genoemd.

Eerste stadsvernieuwing

Na de Eerste Wereldoorlog werd dit terrein van het voormalige klooster en de kazerne bestemd voor sociale woningbouw: de eerste stadsvernieuwing in Oud-Nijmegen. De huizen waren bedoeld om de leefomstandigheden van arbeiders in de Nijmeegse benedenstad te verbeteren, die dan vaak nog in 'krotwoningen' leefden.

De Waalkazerne omvat de Bottelstraat, Kloosterhof, Kloosterstraat, Observantenstraat, Oude Havenstraat en Papengas.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}