Prins Charles aanwezig bij Polenherdenking Driel

Prins Charles aanwezig bij Polenherdenking Driel

DRIEL – Prins Charles zal zaterdag 21 september aanwezig zijn bij de grote Polenherdenking in Driel in de gemeente Overbetuwe. Dit is vrijdagmiddag door de gemeente Overbetuwe bekendgemaakt.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade deelnam aan Operatie Market Garden. Tijdens de herdenking zaterdag op het Polenplein in Driel wordt daarbij stilgestaan.

De gemeente Overbetuwe zegt vereerd te zijn dat prins Charles, The Prince of Wales, de herdenking bijwoont.

Veel hoogwaardigheidsbekleders

Naast de prins zijn ook drie veteranen van de Poolse brigade aanwezig, evenals vertegenwoordigers van Nederland, Polen, Groot-Brittannië, Canada en Amerika. Het gaat onder andere om minister van defensie Ank Bijleveld en de ambassadeurs in ons land van Canada, de VS en Polen.

Exact 75 jaar geleden waren zo’n duizend Poolse militairen gestationeerd in het kleine dorp Driel. Een kwart van hen lukte het de Rijn over te steken, in een poging de ingesloten Britse militairen bij Arnhem te helpen.

Dropping Poolse parachutisten

Het programma in Driel begint zondagmiddag om 13.00 uur met een dropping van Poolse militaire parachutisten aan de Boltweg. Rond 15.00 uur zal de 6e Airborne Brigade uit Polen, met ondersteuning van de 11e Luchtmobiele Brigade, zo’n 100 meter ten oosten van het Drielse veer de Rijn oversteken.

Ook rond 15.00 uur is er de Polenherdenking op het Polenplein. Om 19.00 uur is er een herdenkingsdienst in de rooms-katholieke kerk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}