Problemen met lachgas in Beuningen minder groot

Problemen met lachgas in Beuningen minder groot

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen neemt voorlopig geen handhavingsmaatregelen met betrekking tot het gebruik van lachgas. De problemen met lachgas zijn in Beuningen minder groot dan in andere gemeenten.

Dat zei burgemeester Daphne Bergman woensdagavond in de raadscommissie Algemene Zaken, in antwoord op vragen van D66-fractievoorzitter Roel Kuppens. Bergman zegt dit op basis van signalen vanuit de politie en het jongerenwerk.

In gesprek blijven met jongeren

Volgens Bergman is het allerbelangrijkste om in gesprek te blijven met de jongeren over de risico’s van het gebruik van lachgas. “We houden de situatie goed in de gaten”, zo zei Bergman.

In buurgemeente Nijmegen laat burgemeester Hubert Bruls onderzoeken of het venten van lachgas in zijn gemeente kan worden verboden. Volgens Bruls is een totaalverbod, zoals het CDA wil, nu nog niet haalbaar.

Geen coffeeshops in Beuningen

Ook in de toekomst blijft het verboden om in Beuningen een koffieshop te beginnen voor de verkoop van wiet. Men wil een meer regionale aanpak van illegale hennepteelt, maar dat gemeenschappelijke beleid heeft geen betrekking op koffieshops. Dat zei burgemeester Bergman op vragen van CDA-raadslid Rob Martinus. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}