Problemen Pluryn hebben geen gevolgen voor cliënten

Problemen Pluryn hebben geen gevolgen voor cliënten

WIJCHEN – De financiële problemen bij zorginstelling Pluryn hebben geen gevolgen voor de cliënten van de organisatie. Dat zegt het college van B&W van Wijchen in antwoord op vragen van de raadsfractie van de VVD.

Pluryn verzorgt volgens het college 134 cliënten uit Wijchen, gerekend tot en met 30 september dit jaar. In Wijchen verzorgt Pluryn dagopvang voor ouderen, maar ook opvang in de jeugdzorg. Pluryn verzorgt mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Het college benadrukt dat Pluryn financieel gezond is, maar dat 2018 een slecht jaar was. Dit jaar is significant beter en de continuïteit van de zorginstelling is gewaarborgd.

Pluryn voert stevige bedrijfsmatige maatregelen door

Pluryn heeft het afgelopen jaar stevige bedrijfsmatige maatregelen doorgevoerd om de financiële positie te versterken en de organisatie meer toekomstbestendig te maken en te houden, aldus het college.

De problemen bij Pluryn zijn onder andere veroorzaakt doordat er zorg werd verleend, terwijl de financiering daarvan nog niet op orde was. Bovendien kampte de organisatie al geruime tijd met veel ziekteverzuim, waardoor er onvoldoende vast personeel overbleef.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}