Proef Brengflex stopt per 15 december

Proef Brengflex stopt per 15 december

RIJK VAN NIJMEGEN – Brengflex, de proef met op afroep te bestellen busjes in Nijmegen en Wijchen, houdt per 15 december op te bestaan. Omdat de nieuwe busdienstregeling pas in maart volgend jaar ingaat, zijn vooral de buurten met een zogenoemde virtuele halte ineens slecht bereikbaar.

Zo zijn er bij de komst van Brengflex minder vaak bussen in Wijchen gaan rijden, maar was het nieuwe crematorium aan de Staddijk (bij A73) wel goed bereikbaar met een virtuele halte alleen voor het busje.

Twee nieuwe buslijnen ter compensatie

Door het vervallen van Brengflex op 15 december komen er wel twee buslijnen in Nijmegen-Noord en -Oost bij. Dit om het gemis van de virtuele haltes voor de busjes op te vangen. Het gaat om de lijnen 3 (Oosterhout Dorp – Oosterhout Nijmegen – Nijmegen CS) en 7 (Nijmegen CS – Oud Burgeren Gasthuis – GGZ – Afrika Museum).

Proef met provincie

Brengflex was een proef in samenwerking met Provincie Gelderland, maar die heeft volgens Breng besloten te stoppen met de proef van Brengflex. Er zouden meerdere redenen voor het stopzetten van de proef zijn. Gelderland gaat een nieuwe mogelijkheid onderzoeken met een systeem dat in de hele provincie geldt. Daarnaast bleef het aantal reizigers met het Brengflex systeem beperkt. Hierdoor is het systeem niet rendabel genoeg. Dit zou op de langere termijn ten koste kunnen gaan van andere verbeteringen in het openbaar vervoer, zoals de upgrade van HOV-lijnen.

Lees ook:

COLLEGE NIJMEGEN VOORZIET PROBLEMEN BEREIKBAARHEID BIJ BRENGFLEX-HALTES

BRENGFLEX PROEF STOPT IN DECEMBER IN REGIO ARNHEM/NIJMEGEN

BRENG FLEX BLIJFT OOK VOLGEND JAAR RIJDEN IN REGIO NIJMEGEN

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}