Project ‘Nijmegen, stad van compassie’ pakt groots uit

Project ‘Nijmegen, stad van compassie’ pakt groots uit

NIJMEGEN – Liefst 80 organisaties op het gebied van onder meer zorg, cultuur en wetenschap zijn betrokken bij het initiatief ‘Nijmegen, stad van compassie’. Op zaterdag 2 november wordt in Nijmegen de eerste Compassiedag gevierd.

Hoogtepunt van de dag wordt de uitreiking van de jaarlijkse Compassiepluim door de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls.

Alle 80 organisaties en instellingen zijn actief in Nijmegen en proberen in hun werk zoveel mogelijk compassie te tonen. Volgens de organisatoren is compassie een universele koers die culturele en religieuze scheidslijnen overbrugt, met verbinding en menselijkheid als doel. Dit alles in de wetenschap dat compassie altijd de weg wijst naar een fijner leven.

Spannende kindershow

De Nijmeegse Compassiedag 2019 begint rond 12.30 uur met een voorstelling voor kinderen en hun ouders bij de Valkhofkapel op het Valkhof. Het is een spannende kindershow met de titel `In het hart van de draak toont zich de goudschat van compassie.’

De officiële Nijmeegse vredesambassadeurs Mariët Mensink en Frans Houtbeckers (ook wel bekend als Snotjanne en Boembats) spelen de hoofdrol als drakentemmers.

Vanaf 13.30 uur begeeft iedereen zich in een stoet naar het Mariënburgplein, waar het feest wordt voortgezet. In de bibliotheek op het plein begint om 14.00 uur een gevarieerd, gratis programma dat voor iedereen toegankelijk is. Daar wordt de jaarlijkse Compassiepluim uitgereikt.

Gedachtewisseling met politici

Er is ook ruimte voor een gedachtewisseling tussen publiek en plaatselijke politici over compassie. De opening van het programma ligt in handen van Nijmeegs bekendste auteur: Thomas Verbogt.

Buiten op het Mariënburgplein staan van 14.00 tot 16.00 uur informatiekraampjes en zeepkisten van waaruit de deelnemende organisaties hun compassieboodschap de wereld in sturen.

De middag wordt om 16.00 uur afgesloten door Carmina Ludens met het gratis compassieconcert `Hart dat luistert’. Dit concert vindt plaats in het Nijmeegs Huis van Geschiedenis in de Mariënburgkapel. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}