Projectkoor Heilig Landstichting zingt ook dit jaar een Allerzielenconcert

Projectkoor Heilig Landstichting zingt ook dit jaar een Allerzielenconcert

BEUNINGEN/HEILIG LANDSTICHTING – Het is inmiddels bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere concerten die het Projectkoor Heilig Landstichting al vele jaren in de regio geeft. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink.

Het Projectkoor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn en op saxofoon door Rita Baptista. Gastsolist is sopraan Jozien Vilier-van der Borg. 

Verhalend programma

Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het thema gedenken en herdenken van dierbare overledenen.

Onder leiding van Sophia Brink kan het publiek genieten van een verhalend programma met een bovengemiddeld muzikaal niveau en een doorleefde uitvoeringswijze door meer dan 90 zangers.

‘How can I keep from singing?’

In het project van dit jaar, ‘How can I keep from singing?’, gaat de groep niet alleen op zoek naar troost en hoop, maar zingt het verdriet, angst en zorgen eruit. De koormuziek bij het allerzielenthema is afkomstig uit zowel religieuze als wereldlijke tradities.

Publiek is welkom op op zaterdag 2 november in de Corneliuskerk in Beuningen, aanvang 15.00 uur. Ook in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting wordt die avond gezongen en wel om 20.00 uur. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. De toegang is gratis, evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor deze concerten geschreven vertalingen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}