Protest tegen komst vijf vakantiehuisjes Beuningen

BEUNINGEN – Bewoners van Beuningen-Noord zijn bang dat de komst van recreatieve en toeristische voorzieningen de rust in het gebied zal verstoren. Inmiddels hebben ruim 80 inwoners van het gebied een zienswijze hierover ondertekend.

In deze zienswijze wordt geprotesteerd tegen de komst van een bed & breakfast en vijf vakantiehuisjes in een boomgaard aan de Dwars Hommelstraat 15A.

De gemeente is juist voorstander van kleinschalige ontwikkelingen op het gebied van recreatie en toerisme. De bewoners echter voorzien toenemend verkeer en onrust in de buurt, waardoor hun onroerend goed in waarde zal dalen.

Bovendien huist in het gebied een kolonie vleermuizen en drie soorten uilen, die niet mogen worden verstoord, aldus de bewoners in de zienswijze. Het college van B&W is niet onder de indruk van de argumenten die de 80 bewoners aandragen. Vorige week heeft het college het plan voor de vijf vakantiehuisjes definitief goedgekeurd.

De initiatiefnemer van het plan is VVD-raadslid Paul ten Haaf. De bewoners wijzen op mogelijke belangenverstrengeling, maar het college benadrukt dat raadsleden dezelfde rechten hebben als iedereen. De gemeenteraad neemt dinsdag 23 januari een besluit over de plannen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}