Provincie geeft 1 miljoen euro subsidie voor restauratie kasteel Wijchen

Provincie geeft 1 miljoen euro subsidie voor restauratie kasteel Wijchen

WIJCHEN – De provincie Gelderland draagt 1 miljoen euro subsidie bij aan de restauratie van kasteel Wijchen. Hierdoor kan de gemeente Wijchen meer onderdelen van het kasteel opknappen. Door de restauratie moet het kasteel aantrekkelijker worden voor bezoekers.

De totale restauratie bedraagt 3,8 miljoen euro, waarvan de gemeente Wijchen zelf 2,8 miljoen betaalt. Dankzij de provincie Gelderland kan nu het hele project worden uitgevoerd. "Naast het noodzakelijke herstelwerk, vergroten we nu ook het praktische gebruik van het kasteel en de historische beleving voor de bezoekers", aldus wethouder Nick Derks.

Toegankelijkheid

Bij de restauratie krijgt de binnenplaats een vernieuwd glazen dak, en diverse kamers worden teruggebracht in hun historische staat. De kelder wordt uitgediept en er komt een nieuwe archeologische tentoonstelling onder de oude gewelven. Er wordt ook voor gezorgd dat het kasteel beter toegankelijk wordt voor mensen met een rolstoel.

De vergaderzalen zullen ook te gebruiken zijn voor maatschappelijke en culturele activiteiten. De entree van het museum wordt verplaatst van de zolderverdieping naar de binnenplaats, en ook de VVV krijgt een informatiepunt in het kasteel.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}