Provincie maakt maatschappelijke innovaties speerpunt beleid

Provincie maakt maatschappelijke innovaties speerpunt beleid

REGIO – De provincie Gelderland wil haar economische beleid vooral gaan richten op het werken aan maatschappelijke innovaties. Volgens de provincie zijn die innovaties nodig om maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie en het gezonder produceren van voedsel, op te lossen.

Gelderse economie draait goed

Dat zegt Christianne van der Wal, de Gelders gedeputeerde voor economie. Zij constateert dat de Gelderse economie nu goed draait, maar dat er geen reden is om achterover te leunen.

"Kijk naar vraagstukken als energietransitie, klimaat, milieu en natuur. Die veranderingen zijn van invloed op de economie en bedrijven. Hoe mooi zou het zijn als bestaande en nieuwe Gelderse bedrijven nieuwe oplossingen hiervoor vinden?" zegt Van der Wal. Zo versterken we volgens haar ook de Gelderse economie op de langere termijn.

Provincie gaat in gesprek met gemeenten en bedrijfsleven

De voorgenomen nieuwe economische accenten van de provincie sluiten aan op landelijke speerpunten. Voorbeeld hiervan zijn de kennis en Innovatie-agenda’s waar het Rijk met provincies afspraken over wil maken. Gedeputeerde Staten (het dagelijks bestuur van de provincie) gaat over deze nieuwe economische accenten in gesprek met gemeenten en het bedrijfsleven.

Gedeputeerde Staten legt daarbij de nadruk op een goed economisch vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen. Zodat de juiste bedrijven in een aantrekkelijke regio blijven of er zich juist gaan vestigen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}