Provincie zegt financiële bijdrage aan Dorpensingel-Oost toe

Provincie zegt financiële bijdrage aan Dorpensingel-Oost toe

NIJMEGEN – De provincie Gelderland gaat een bijdrage van 3 miljoen euro leveren voor de realisatie van de Dorpensingel-Oost. Op verzoek van de VVD wordt de financiële ondersteuning in de voorjaarsnota van de provincie geregeld. Het dossier over deze verbindingsweg die de verkeersdruk in Lent moet verlichten speelt al sinds het begin van deze eeuw.

Partijlijn

‘Woensdagmorgen heb ik aan Gedeputeerde Staten gevraagd toe te zeggen de bijdrage voor de Dorpensingel-Oost in de voorjaarsnota te regelen,’ vertelt VVD-statenlid Frederik Peters. ‘Dat is bevestigd door het college.’ Zonder de partijlijn van de VVD was de financiering nooit rondgekomen, meent raadslid Maarten Bakker. ‘We hebben natuurlijk met de hele raad (behalve GroenLinks) en die van Lingewaard jarenlang geknokt om uit de impasse te komen.

Loket ‘gebiedsopgave’

Bakker zegt verder: 'Als VVD zijn wij op de achtergrond intensief met onze statenfractie en gedeputeerden opgetrokken om dit voor elkaar te krijgen. Volgens hen was de oplossing om het via het loket ‘gebiedsopgave’ te spelen. Dat hebben via wethouder Harriët Tiemens in gang gezet. De financiering kon alleen nog via de voorjaarsnota, ofwel via een motie ofwel door het integraal op te nemen. Ik heb constant achter onze statenleden aangezeten, en zij hebben op hun beurt de Gedeputeerde Staten zover gekregen dat het opgenomen wordt in de nota. Dat onze inzet nu resulteert in financiering is geweldig.’

Lees verder onder de video

Begroting

De financiering was het grootste struikelblok van het voorgenomen project. De gemeentes Nijmegen en Lingewaard konden samen niet tot een sluitende begroting komen. Daarom was hulp vanuit de provincie noodzakelijk. Die kwam er echter niet. Gedurende het afgelopen jaar bleek dat de bereidheid er wel was. Nu beide gemeentes overeengekomen zijn hun bijdrage te verhogen, kan de begroting sluitend gemaakt worden met de 3 miljoen euro die provincie beschikbaar stelt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}