Raad Den Haag vergadert over nieuwe burgemeester, Bruls belangrijkste kandidaat

Raad Den Haag vergadert over nieuwe burgemeester, Bruls belangrijkste kandidaat

NIJMEGEN – Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe burgemeester van Den Haag te worden. Dat meldden verschillende media. Donderdagavond zal de gemeenteraad van de hofstad in een besloten bijeenkomst daarover vergaderen. Rond half tien wordt verwacht dat de nieuwe burgemeester van Den Haag bekend is.

Woensdag meldde De Telegraaf al dat Bruls de topkandidaat was om waarnemend burgemeester Johan Remkes (VVD) op te volgen in Den Haag.

Veiligheid en drugszaken

Als voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad haalde Bruls de afgelopen maanden vaak de landelijke media, met name over de coronamaatregelen en de naleving ervan. Eerder liet hij zich al stevig uit over met name veiligheid en drugszaken. Een woordvoerder van Bruls laat weten dat hij zelf niet in wil gaan op de geruchten rond het burgemeesterschap van Den Haag.

De collega’s van Omroep West besteden in speciale uitzendingen op radio en televisie aandacht de burgemeestersbenoeming. De extra uitzending op Radio West begint om 19.00 uur. Het TV West Nieuws is live vanaf 21.15 uur. Die uitzendingen zijn te volgen via de website van Omroep West.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}