Raad Druten in verwarring over sfeermaatregelen Markt

Raad Druten in verwarring over sfeermaatregelen Markt

DRUTEN – Bewoners en ondernemers van de Markt in Druten moeten waarschijnlijk nog wel even wachten op de “sfeerverhogende maatregelen” die zijn toegezegd.

In de gemeenteraad van Druten was donderdagavond veel verwarring over die sfeerverhogende maatregelen. Om te beginnen wist niemand in de gemeenteraad wat die maatregelen precies zijn. Wethouder Willy Brink opperde dat er misschien een kunstproject mee wordt bedoeld of “een waterpartij voor kinderen." Alleen worden de maatregelen nergens expliciet uitgelegd is er volgens de wethouder ook geen duidelijk omschreven budget voor gereserveerd.

Tekst gaat verder onder de video.

Geen concreet besluit

Een van de weinige dingen die wel vaststaat, is dat er in het collegeprogramma melding wordt gemaakt, dat er op de Markt sfeerverhogende maatregelen zullen worden genomen. Deze belofte is echter tot nu toe niet vertaald in een concreet besluit.

Haci Aslan, fractievoorzitter van oppositiepartij Welzijn Druten meldde dat al meerdere keren diverse partijen in de gemeenteraad navraag hadden gedaan over de toegezegde maatregelen. Aslan probeerde het donderdagavond dus opnieuw, maar ook hem werd weinig helderheid verschaft. Volgens hem vragen bewoners en ondernemers van de Markt zich af waarom de verbeteringen zolang op zich laten wachten.

Toezeggingen blijkbaar niet op papier

Iedereen in de gemeenteraad kon zich herinneren dat er is toegezegd dat er op de Markt nog enkele verbeteringen zouden worden aangebracht. Wethouder Willy Brink zei te samen met zijn ambtenaren uitvoerig te hebben gezocht, maar “die toezeggingen kan ik verder nergens terugvinden.” Wel is de Markt volgens hem infrastructureel gezien helemaal gereed.

Ook fractievoorzitter Gerard Worm van Kernachtig Druten kon zich herinneren dat er in de gemeenteraad regelmatig was gepraat over sfeerverhogende maatregelen. Worm: “Er is altijd gezegd: de Markt is nog niet af. Ik denk dat we nog even moeten blijven zoeken waar dat precies staat.” Wethouder Brink toonde zich bereid zijn ambtenaren opdracht te geven om opnieuw verder te zoeken, maar hij klonk niet enthousiast. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}