Raad Druten kiest definitief voor nieuwe sporthal en zwembad

Raad Druten kiest definitief voor nieuwe sporthal en zwembad

DRUTEN – De gemeente Druten heeft in 2022 de beschikking over een nieuw sportcomplex op de Gelenberg, bestaande uit onder meer een sporthal, zwembad en gymzaal. Dit alles vergt een investering van zo’n 13 miljoen euro. De gemeenteraad is donderdagavond op de begrotingsvergadering definitief akkoord gegaan met de voorstellen van het college van B&W.

In principe kon de gemeenteraad kiezen uit vier varianten, maar het college had een uitgesproken voorkeur voor complete nieuwbouw en had daar ook goede argumenten voor.

Huidige sporthal totaal niet energiezuinig

Het komende jaar worden de plannen nader uitgewerkt, waarna in 2021 de bouw kan starten. Weer een jaar later kan het sportcomplex in gebruik worden genomen. De nieuwe sporthal wordt gebouwd naast de huidige sporthal, die dateert uit 1969 en totaal verouderd is. Als de oude sporthal is gesloopt, komen op die plek parkeerplaatsen.

De energielasten van de huidige sporthal zijn elk jaar een grote kostenpost voor de gemeente. De nieuwe sporthal wordt veel moderner en energiezuiniger.

De gemeenteraad heeft donderdagavond wel duidelijk laten vastleggen dat er eerst uitgebreid wordt overlegd met de gebruikers van het zwembad en de sporthal. De raad koos unaniem voor een amendement (wijzigingsvoorstel), waarin het college min of meer wordt uitgenodigd om goed te luisteren naar de wensen van de toekomstige gebruikers van het sportcomplex.

Wethouder blij met keuze voor nieuwbouw

Wethouder Lepoutre zei blij te zijn dat de gemeenteraad voor totale nieuwbouw heeft gekozen. Hij wees er op dat het volgens hem pas zinvol is om met de gebruikers te overleggen, als de gemeenteraad tot een definitieve keuze was gekomen.     

André van den Hurk van oppositiepartij CDA noemde het “betreurenswaardig dat de gemeenteraad een belangrijk besluit moest nemen op basis van slechts vier A4tjes aan informatie.” Volgens hem had het college eerst met de gebruikers van de sportaccommodatie aan tafel moeten gaan zitten, voordat men plannen ging maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}