Raadsleden Beuningen zwijgen over Groene Heuvels

Raadsleden Beuningen zwijgen over Groene Heuvels

BEUNINGEN – Op recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk zijn het afgelopen jaar veel ontwikkelingen gaande, waar RN7 regelmatig melding van maakt. De gemeenteraad spreekt zich zelden of nooit in de openbaarheid over dit recreatiepark.

De gemeenteraad is, als hoogste politieke orgaan, uiteindelijk verantwoordelijk voor wat er gebeurt op de Groene Heuvels.

“Geen commentaar”

De gemeenteraad heeft onlangs wel in een besloten vergadering overlegd over Groene Heuvels. “Geen commentaar,” is alles wat VVD-fractievoorzitter Karin Jansen vrijdag 15 februari kwijt wil, zodra Groene Heuvels ter sprake komt.

PvdA-fractievoorzitter Sijmen Versluijs beaamt dat het vreemd is dat de gemeenteraad al lange tijd in alle toonaarden zwijgt over het recreatiepark. Hij verwacht dan ook dat de Beuningse raad binnenkort in alle openheid zal debatteren over de problematische situatie op het Ewijkse recreatiepark. “Dat is alles wat ik er op dit moment over te zeggen heb,” zo zegt Versluijs.   

Binnen een maand

Ook fractievoorzitter Frans Houben van GroenLinks gaat er vanuit dat de gemeenteraad er niet aan ontkomt om enige duidelijkheid te verschaffen over de situatie op Groene Heuvels. “Naar mijn inschatting gebeurt dat binnen een maand,” zo zegt Houben.

Dave Preijers, fractievoorzitter van het CDA, wijst er op dat momenteel het college aan zet is wat betreft de Groene Heuvels. “Wij als gemeenteraad wachten op de Toekomstvisie Groene Heuvels van het college, dat waarschijnlijk na de zomer zal verschijnen. Dan gaan we ongetwijfeld uitgebreid praten over de Groene Heuvels,” zegt Preijers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}