Radboud met zeven andere universiteiten in European Universities Initiative

Radboud met zeven andere universiteiten in European Universities Initiative

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit mag van de Europese Commissie deelnemen aan een alliantie met zeven andere universiteiten in het European Universities Initiative. Daarbij komt ook financiering van 5 miljoen euro voor de komende drie jaar. De samenwerking start op de gebieden brein en techniek, maar de inzet is dat die zich verderop uitbreidt naar andere onderzoeksterreinen.

De Europese Commissie ziet in de alliantie een verbetering van de positie van Europa in hersenonderzoek en techniek en ze zorgt voor goed opgeleide mensen om toekomstige problemen in de samenleving te tackelen.

Profiteren van elkaars specifieke expertises

Het European Universities Initiative maakt uitwisseling mogelijk van onderwijs, onderzoek en werkgelegenheid. Dit betekent dat studenten zonder beperkingen lessen kunnen volgen bij alle betrokken instellingen. Zij kunnen op die manier met dit Nijmeegse initiatief internationale ervaring opdoen en profiteren van de specifieke expertises van de verschillende universiteiten. Voor wetenschappers wordt het eenvoudiger om het onderwijs dat zij verzorgen te verbeteren en om samen te werken in onderzoek.

Nijmeegs initiatief

De andere universiteiten in de alliantie zijn Oxford University, University of Bonn, Karolinska Institutet, Miguel Hernández University, Boğaziçi University, UMF Cluj Napoca en de University of Debrecen. Daarnaast haken ruim 250 Europese onderzoeksinstituten en organisaties aan bij het Nijmeegse initiatief.

Hersenwetenschappers van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit namen dit initiatief voor deze verregaande internationale samenwerking ter hand. De alliantie start dan ook op het gebied van brein en techniek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}