Radboud ziekenhuis weigert bezoekers uit risicogebieden

Radboud ziekenhuis weigert bezoekers uit risicogebieden

NIJMEGEN – Bezoekers die de afgelopen twee weken in een gebied zijn geweest waarvan het reisadvies rood of oranje is vanwege het coronavirus, mogen vanaf maandag het Nijmeegse Radboud ziekenhuis niet in. Patiënten uit zulke gebieden worden wel behandeld, maar in isolatie.

Vragenlijst

Bij binnenkomst moeten bezoekers nu al een formulier invullen met vragen over hun gezondheid. Alle vragen moeten met 'nee' kunnen worden beantwoord. Bezoekers mogen niet naar binnen als ze 1 of meer vragen met 'ja' moeten beantwoorden. Deze vragenlijst wordt nu uitgebreid met een vraag over verblijfplaats in de afgelopen twee weken.

Het Radboud ziekenhuis volgt hiermee het voorbeeld van andere ziekenhuizen, zoals het CWZ in Nijmegen.

Kleurcodes

De kleuren die voor reisadviezen staan, worden toebedeeld door het Ministerie van Buitenlande Zaken. Een 'oranje' advies betekent: reis alleen naar dit gebied als het noodzakelijk. Dit geldt op dit moment bijvoorbeeld voor Ierland, Zweden, Turkije, delen van Spanje, en een groot deel van Oost-Europa. Ook wordt geadviseerd niet naar landen buiten Europa te reizen. Bij 'rood' is het advies sowieso niet naar het gebied te gaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}