Ramptoeristen op snelweg bij zwaar ongeval op A73 bij Beuningen

Ramptoeristen op snelweg bij zwaar ongeval op A73 bij Beuningen

BEUNINGEN – Twee inzittenden van een auto zijn vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A73 ter hoogte van Beuningen. Een auto reed daar achterop een vrachtwagen, de inzittenden van de auto, twee jonge mannen, raakten gewond.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat een vrachtwagen een andere vrachtwagen wilde inhalen. De auto reed achterop de vrachtwagen. 

Lees verder onder de video

Traumaheli

Een van hen kon zelf uit de auto komen, de ander raakte bekneld. Hulpdiensten hadden grote moeite de tweede man uit de auto te krijgen, hulpverleners moesten op de auto klimmen. Na vijftig minuten was hij bevrijd. Een traumahelikopter landde op de vluchtstrook om eveneens hulp te verlenen. De man die bekneld zat is in kritische toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder onder de foto

Mensen op de rijbaan

Terwijl de hulpdiensten bezig waren het slachtoffer uit de auto te bevrijden, stopten aan de andere kant van de snelweg drie auto's. Daaruit stapten verschillende personen, die over de rijbaan liepen om het ongeval van dichtbij te bekijken.

De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeval. Daarom was het gedeelte van de A73 ter hoogte van Beuningen nog een groot deel van de nacht afgesloten.

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}