Rechtbank veroordeelt 16-jarige Drutense loverboy

Rechtbank veroordeelt 16-jarige Drutense loverboy

DRUTEN – Een 16-jarige jongen uit Druten is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld voor onder andere het regelen van een seksafspraak tegen betaling voor een 15-jarig meisje. De jongen krijgt vier maanden voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van twee jaar. Ook krijgt hij een werkstraf van 150 uur opgelegd en moet hij een behandeling ondergaan en een schadevergoeding van 500 euro aan het meisje betalen.

Het meisje en de jongen waren bekenden van elkaar. Naar verluidt had het 15-jarige meisje de jongen gevraagd hoe zij snel geld kon verdienen, waarop de jongen haar adviseerde om de prostitutie in te gaan. Het slachtoffer stemde in. Door middel van een advertentie - die de jongen plaatste in verschillende chatgroepen - kwam hij in contact met een potentiële klant waarop concrete afspraken werden gemaakt over verschillende seksuele handelingen die het meisje met de klant zou uitvoeren. De seksafspraak zou plaatsvinden in een hotel in Lent.

Nadat de jongeman het meisje naar de afspraak bracht, verstopte hij zichzelf in de badkamer van de hotelkamer. Daar hield hij de wacht met een stroomstootwapen en pepperspray. Het slachtoffer is op dat moment nooit écht in gevaar geweest, gezien de potentiele klant een rechercheur van de politie bleek te zijn. De politie was getipt naar aanleiding van de advertenties in de chatgroepen.

Omgeving verrast door aanhouding

Na de aanhouding van de jongen doorzocht de politie zijn slaapkamer. Daar werd een voorraad softdrugs aangetroffen, vals geld en andere verboden wapens. Zowel de school als de moeder van de veroordeelde jongen waren verrast door zijn aanhouding. Hij is niet eerder in aanraking geweest met politie en justitie en zou het maatschappelijk gezien 'best goed' doen.

De psycholoog, die de jongen onderzocht, concludeert dat hij emotioneel beperkt is en zich slecht kan verplaatsen in anderen. Toch is de Drutenaar volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Volgens de rechtbank gaat het om dusdanig ernstige en strafbare feiten, dat er voor gekozen is om de jongen een voorwaardelijke jeugddetentie op te leggen.

 

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}